Kako prevesti bolesnog pacijenta? – Saveti

Trauma-jpg

Ako ste se već odlučili na to da prevezete pacijenta, što nikako ne preporučujemo, ali kada su neke hitne situacije u pitanju, treba brzo reagovati i u svom tom procesu voditi računa o tome da se pacijent ne povredi, obratite pažnju na sledeće stvari. Prevoz pacijenata može biti jako otežan ako to radite na svoju ruku, ali evo par praktičnih saveta koje bi trebalo da znate pre nego što se odlučite na takav korak.

  • Bitno je da u svom automobilu imate dovoljno prostora kako bi recimo pacijentu koji je imao povredu kičme bilo udobno u već ograničenom i malom prostoru za njegovo funkcionisanje. U slučaju ovakvog pacijenta, predlaže se da se spusti prednje sedište do kraja čisto da bi sam pacijent imao podlogu koja će makar malo biti približna krevetu i koja će biti pogodna za njegovo stanje.
  • Druga stvar na koju treba obratiti pažnju kada je delikatna situacija u pitanju jeste broj putnika. Savetuje se da broj putnika bude minimalan, tri osobe u automobilu je idealan broj: vozač, pacijent i jedna osoba koja bi vodila računa o pacijentu u tom trenutku.
  • Ukoliko je pacijent nepokretan ili polupokretan mora se strogo obratiti pažnja na položaj u kom se nalazi pacijent, posebno kada su duge vožnje u pitanju. Svesni smo da je dugotrajno sedenje jako pogubno za kičmu, zbog toga valja staviti pacijenta u ležeći položaj ili mu menjati položaj sedenja na određeno vreme. Upravo zbog ovakvih problema je najbolje da zakažete prevoz i da ne brinete o udobnosti koju će pacijent osetiti prilikom naše vožnje.

Morate imati određenu medicinsku opremu u svom automobilu kako biste odmah reagovali na neke nepredviđene situacije i pomogli pacijentu u trenutku prevoza. Kako većina ljudi ne može da predvidi ovakve događaje, tako i nije dobro medicinski opremljena. Uz nas će Vaši najdraži dobiti svu potrebnu negu na putu do određenog mesta, zakazivanje prevoza nikada nije bilo lakše i dostupnije.

Najsigurnija opcija vam je naš SANITETSKI PREVOZ IMPULS ne čekajte više ni momenat i pružite Vašim najdražima kvalitet pomoći kakav zaslužuju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest